Get Adobe Flash player

Ferrotone

Ferrotone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenstelling

Ingrediënten per sachet à 20ml:   ADH*:
100% natuurlijk bronwater, rijk aan ijzer(sulfaat) 5 mg (34%)

* ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

 

Toepassing

• Het mineraal ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam, een normaal energieleverend metabolisme en vermindering van vermoeidheid en moeheid.

• Ferrotone is 100% natuurlijk bronwater dat het lichaam voorziet van extra ijzer in een milde en natuurlijke vorm die goed wordt opgenomen en vriendelijk is voor maag en darmen.


Ferrotone innemen

Voor vrouwen, mannen en kinderen (vanaf 2 jaar) is één sachet Ferrotone als dagelijkse aanvulling voldoende. Tijdens de zwangerschap mogen maximaal twee sachets per dag worden genomen. U kunt het ijzer in Ferrotone daadwerkelijk proeven, dus u kunt een metaalachtige smaak verwachten! Wij raden u aan om Ferrotone te verdunnen met een half glas vruchtensap (geen druif) of water en het direct op te drinken. U kunt Ferrotone het beste nemen op een lege maag, maar u kunt het ook na de maaltijd gebruiken. De ijzerbehoefte van kinderen is door hun snelle groei relatief groot in vergelijking met hun  lichaamsgewicht. Zodoende kan ook aan kinderen vanaf twee jaar één sachet Ferrotone per dag gegeven worden.

De dagelijkse ijzerbehoefte voor vrouwen is ongeveer 2mg en voor mannen en kinderen 1-1,5mg. Echter, de dagelijks aanbevolen hoeveelheid (ADH) voor ijzer bedraagt ongeveer 14 mg. Dit is omdat de ADH gebaseerd is op de relatieve slechte opname van ijzer uit de voeding. Slechts 5-20% van het in de voeding aanwezige ijzer wordt daadwerkelijk door uw lichaam opgenomen. Eén Ferrotone sachet bevat 5mg ijzer, waarvan tot 2 mg (= 40%) wordt opgenomen.

Vitamine C verhoogt de ijzeropname. Daarom wordt Ferrotone bij voorkeur ingenomen met vruchtensap (geen druif) dat rijk is aan deze vitamine.  Er zijn echter ook bestanddelen in voeding of dranken die de opname van ijzer negatief kunnen beïnvloeden. Voorbeelden hiervan zijn thee en wijn (tannine), zuivel en calciumsupplementen (calcium), pure graanproducten (fytaten) en  koolzuurhoudende drank (fosfaten). IJzersupplementen kunnen soms constipatie veroorzaken. Ferrotone ontziet de maag en darmen. Mocht constipatie toch het geval zijn, dan kunnen wij u een combinatie van de volgende stappen aanraden: verdun Ferrotone in water of vruchtensap; neem Ferrotone na de maaltijd in plaats van op de lege maag; verminder de inname tot een halve sachet of minder en bouw dit geleidelijk op tot een heel sachet.


De historie van Ferrotone
• Ferrotone’s ijzerrijke bronwater komt uit Snowdonia en wordt gewonnen uit de Trefriw Wells Spa. Men neemt aan dat de spa voor het eerst ontdekt werd door Romeinen uit het 20e Romeinse legioen gestationeerd in Canovium, ongeveer 5 kilometer ten noorden van Trefriw. Rond 1874 werden een Victoriaans bad en pomphuis gebouwd en werd het water voor het eerst aan het publiek verkocht.
• Ferrotone is 100% natuurlijk bronwater, dat het lichaam voorziet van extra ijzer in een milde en natuurlijke vorm die goed wordt opgenomen en vriendelijk is voor maag en darmen.

Ferrotone is ideaal voor:
• vrouwen
• mannen
• tijdens de zwangerschap
• kinderen vanaf twee jaar
• voor sporters
• 60-plussers


Aanvullende informatie
• Gebruik: Eén sachet (20ml) per dag. Toevoegen aan een glas water of (bij voorkeur) vruchtensap en direct opdrinken. Tijdens zwangerschap mogen maximaal twee sachets per dag worden genomen.
• De aanbevolen max. dagdosering (2 sachets = 40ml) bevat 10 mg ijzer (68% ADH*).
• Ingrediënten: 100% natuurlijk bronwater rijk aan ijzer(sulfaat). Niets toegevoegd.
Verkrijgbaarheid van Ferrotone
Ferrotone is verkrijgbaar in drogisterij, apotheek en gezondheidswinkel.


Dosering en gebruik

Eénmaal daags één sachet, bij voorkeur met een glas sinaasappelsap innemen.


Aanvullende informatie
• Ferrotone kan veilig worden toegepast tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding.
• Ferrotone is glutenvrij en bevat geen gist, lactose, conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen en toegevoegd zout of suiker.
• Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
• De aanbevolen max. dagdosering niet overschrijden. Droog en bij kamertemperatuur bewaren, buiten bereik van kinderen. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.


Presentatie
Verpakking à 14 sachets à 20ml.

 

Klik hier om de bijsluiter te downloaden.